Interessert i kurs på egen arbeidsplass ?

Vi kommer gjerne ut på ditt arbeidssted, og gir en gratis prøvetime
for medarbeidere som kan være interessert i å prøve et kursopplegg i praksis.

Torill Opsand har bakgrunn som bedriftsfysioterapeut og har mer enn 20 års erfaring med kartleggingsarbeid og undervisning innen stressmestring, og forebygging av belastningsplager i bedrifter. I flere år har hun tilbudt kurs i Feldenkraismetoden®, og kurs i naturlig synsforbedring på arbeidsplassen.

Feldenkraismetoden® er en metode som lærer folk å hjelpe seg selv. Vi har fokus på den enkeltes erfaringer og opplevelser, og gjennom å gjøre bevegelser med oppmerksomhet forsker vi på egne muligheter og valg. Mange blir overrasket over hvor lite som skal til – for å få økt bevegelighet, friere pust og avspenning.

Kurs i Feldenkraismetoden® ute på arbeidsplassen foregår gruppevis og over flere ganger. Gjerne en time i uken, fra 6 til 10 ganger avhengig av den enkelte bedrifts ønsker og behov.

Timene er ikke fysisk krevende, men krever mental oppmerksomhet og tilstedeværelse.

Hvem passer kursene for ?

Alle som har et problem de ønsker å forbedre, og som er motivert for egeninnsats. Vanlige ”vondter” som stivhet og smerter i skuldre/nakke, musearm, hodepine, ryggplager er typisk målgruppe for feldenkraiskurs.
Det passer for alle yrkeskategorier, men vi har brukt det mest blant databrukere og folk med manuelt fysisk arbeid.

Hvis dere har medarbeidere som har vært, eller er sykmeldt og skal tilbake i jobb, har også Feldenkraismetoden vist seg å være nyttig . I slike tilfeller er det hensiktsmessig å ha noen individuelle timer i tillegg til gruppeundervisningen.

Kurs i naturlig synsforbedring (Batesmetoden)

Kurs i naturlig synsforbedring egner seg spesielt for medarbeidere med synskrevende arbeid, databrukere, medarbeidere med høyt stressnivå og tidspress. Et kurs i naturlig synsforbedring er et godt alternativ til databriller, og gir i tillegg en aktiv og reell avspenning.
I kurset blir vi klar over egne synsvaner. Vi lærer grunnprinsipper for gode synsvaner, øver praktisk på avspenning for synet gjennom bevegelser, og leseteknikk for å bli mindre sliten.
Kursene går vanligvis over 7 uker, men kan også tilpasses den enkelte bedrifts behov/ønsker.

For databrukere spesielt:
Kombinerte kurs i synsforbedring og bevegelse.

Gruppeundervisning over 6-8 ganger en time per uke. Fokus på avspenning for nakke/skuldre, sittestilling og avspenning for synet. Utgangspunkt i bevisstgjøring gjennom bevegelse, Feldenkraismetoden og Batesmetoden.

For alle kursene gjelder at vi tilpasser kurset til deres målgruppe og behov, både når det gjelder varighet og tema.

Ta kontakt på tlf. 41572747, eller Epost: torill(alfakrøll)batesmetoden.no, for nærmere informasjon og pristilbud.